Skal seniorstolen købes kontant, på afbetaling eller med et forbrugslån? Her er hvad du skal overveje ved hver løsning

En seniorstol er et fantastisk møbel til dig, der er ved at være oppe i årene. Men inden du kan nyde stolen, skal den naturligvis købes. Derfor skal du have fundet den rette betalingsmetode. Dem kan du læse mere om i det følgende.

Hvad er en seniorstol?

En seniorstol er en stol, der er designet til folk, der befinder sig i deres livs vinter. Der findes flere forskellige varianter af seniorstolen. Blandt andet har flere af stolene inkorporeret sædeløft, så du nemmere kan komme op at stå, efter at du har siddet ned.

For mange ældre mennesker kan det nemlig godt være svært at rejse sig fra en stol. Derfor er det smart med en stol, der imødegår denne udfordring – og det kan du få en seniorstol, der gør.

For nogle ældre mennesker er det også svært at styre deres blære. Derfor er der mange, der gerne vil have et aftageligt inkontinensbetræk på deres seniorstolen. Betrækket kan tages af og vaskes, så du lynhurtigt har en behagelig stol igen.

Seniorstolene fås i alverdens farver og materialer. Derfor kan du helt sikkert godt finde en seniorstol, der passer til netop din stue. Hvis du er glad for at have benene oppe, når du sidder ned, kan du ofte også få en matchende skammel til stolen. På den måde får du den ultimative komfort.

Betaling for seniorstolen

Det er vidt forskelligt, hvad en seniorstol koster. Det kommer både an på materialerne, brandværdien og naturligvis funktionerne. Men uanset hvad stolen måtte koste, skal der naturligvis betale for den. Det kan du gøre på forskellige måder. Blandt andet kan du:

  • Betale kontant
  • Købe på afbetaling
  • Optage et forbrugslån

Der er både fordele og ulemper ved alle tre betalingsformer. Dem kan du læse meget mere om i det følgende. Hvis du overvejer at låne penge til seniorstolen, kan du se en oversigt over forskellige lånemuligheder her.

Fordelen ved at købe kontant

Når du gerne vil købe en seniorstol, har du mulighed for at betale kontant. Det kan du både gøre med kontanter, lige som du også kan betale med forskellige betalingskort.

Fordelen ved at betale kontant er, at så er hele betalingsprocessen hurtigt overstået. Pengene står på din konto, og så hæver du enten pengene, eller du betaler med dit betalingskort. Herefter er betalingsprocessen overstået.

Ulempen ved at betale kontant er, at det kræver, at du har det fulde beløb nu og her. Derfor skal du have sparet op til seniorstolen, eller have nok penge på din konto til at købe stolen nu og her.

Fordelen ved at købe på afbetaling

Hvis du gerne vil købe en seniorstol, men du ikke har nok penge, kan du ofte få lov til at købe stolen på afbetaling. Når du køber stolen på afbetaling, skal du ikke betale hele købssummen på én gang. I stedet får du lavet en afdragsordning. Her tilbagebetaler du købssummen over flere omgange. Oftest via et månedligt afdrag.

Fordelen ved at købe på afbetaling er, at du ikke skal betale hele købssummen på én gang. Det kan være en stor hjælp, hvis du ikke har en høj indtægt eller stor opsparing. I stedet betaler du et mindre afdrag hver måned. Det giver ofte lidt mere luft i hverdagsøkonomien.

Ulempen ved at købe på afbetaling er, at du binder dig til at afbetale på seniorstolen i X antal måneder. Derved bliver betalingsprocessen altså længere. Det er også vigtigt, at du betaler alle afdragene. Ellers risikerer du i værste fald at blive registreret som en dårlig betaler.

Derudover er der også mange forhandlere, der opkræver renter, hvis du vil købe via afbetaling. Det vil – kort fortalt – sige, at seniorstolen reelt set bliver dyrere, end hvis du havde købt den kontant.

Fordelen ved et forbrugslån

Hvis du ikke har pengene til at købe en seniorstol. Og hvis det heller ikke er en mulighed at købe på afbetaling, kan du optage et forbrugslån.

Fordelen ved at optage et forbrugslån er, at låneudbyderen låner dig hele købssummen. På den måde kan du købe seniorstolen, og selve betalingsprocessen er sådan set overstået med forhandleren.

Ulempen ved at optage et forbrugslån er derimod, at du så skal tilbagebetale købssummen til låneudbyderen. Når du optager et forbrugslån, er der ofte renter på lånet. Det vil sige, at du skal betale for at låne pengene. Det er sådan, at låneudbyderen tjener sin profit.

Hvis du derfor vælger at optage et forbrugslån, så du kan betale for seniorstolen, skal du reelt set betale mere for stolen. I nogle tilfælde er det faktisk meget mere, fordi forbrugslån ofte har en høj rentesats. Derudover er det også vigtigt, at du betaler alle afdragene. Ellers kan du blive registreret som dårlig betaler.

Derfor er det ofte en god idé at undgå forbrugslån, hvis det er muligt. Prøv i stedet at høre, om en afgifts- og rentefri afbetaling kan være en mulighed. På den måde skal du stadig kun betale selve købssummen for seniorstolen.

Menu
Top